I Kråkeslottet og Gjøkeredet kan du sove trygt og komfortabelt hele syv meter oppe i furutoppene. Åse Kristine Mæsel Trydal (36 ) og ektemannen Jens (38) har tatt trehytter til et helt nytt nivå.

Tekst: Cathrine Gram, foto: Cecilie Øverland og trehyttene.no

Furutrærne i Gjerstadskogen rager høye og ranke og speiler seg i vannene. Her, i den stille skogsidyllen har familien Mæsel Trydal realisert en drøm som ble unnfanget for fire år siden, da familien var på bilferie og for første gang overnattet i en trehytte. – Både små og store var helfrelst etter å ha sovet blant fugler og ekorn. Vi begynte å leke med tanken på om vi kunne lage våre egne tretopphytter i skogen hjemme i Gjerstad, og allerede første dagen hjemme begynte vi å se oss ut hvor de skulle ligge, forteller Åse. Hun sitter sammenkrøllet i en grå ullsofa ved et vindu som byr på en utsikt litt utenom det vanlige. De høye trærne utenfor svaier nesten umerkelig i vinden. I januar sto Kråkeslottet ferdig for utleie, og 1. juli er også Gjøkeredet  klart til å fylles med overnattingsgjester. Med Innovasjon Norge og den lokale sparebanken i Gjerstad på laget, har drømmen endelig blitt virkelighet. Resultatet er to toppmoderne hytter med store vindusflater som glir i ett med naturen, høyt opp mot himmelen.
Trehyttene5
Bål og komfyr
Begge hyttene rommer åtte overnattingsgjester. Interiøret i hyttene er laget av kortreist materialer, fra trær som har vokst seg store og fine i Gjerstads skoger og på gårdstun. Noe har Åse og Jens laget selv, noe er tryllet frem av lokale snekkere.  Likevel er det den spektakulære utsikten som spiller hovedrollen i begge hyttene. Kråkeslottet byr på moderne fasiliteter som oppvaskmaskin, dusj, varmekabler på badet og utsikt over Lundvann. I Gjøkeredet er det gasskomfyr, stearinlys og skogens ro som regjerer. Du kan velge å lage mat inne, eller å tilberede måltidet over bål ute på tretoppterrassen. Og utenfor hyttene har familien bygget en tarzanløype, der unger kan boltre seg i naturens egen lekeplass. En gammel seter som ligger ute på neset utenfor Kråkeslottet har blitt til en snekkerbod, og på stranden ligger en liten båt som gjestene kan benytte. Åse forteller at det er gode sjanser for å få fisk.
Trehyttene2

Naturopplevelser
– Vi er stolte av å få mulighet til å vise fram bygda vår der vi begge har vokst opp. Gjerstad har mye å by på for de som er glad i naturen: Flotte turområder, jaktterreng, gode skiløyper og mange fantastiske, uoppdagede badeplasser.  Det er et rikt dyre- og fugleliv her, og du finner til og med en liten dyrehage med egen regnskog, forteller gründeren. På det vakkert utskårede bordet foran henne ligger ferske solskinnsboller fra den lokale bakeren, og Åse serverer varm kakao fra termos. Hun blar i en bok med bilder fra tretopphytter fra hele verden. Har du først fått smaken på å sove i et tre, kan du reise verden rundt og dyrke din interesse. Og nå får altså trehytte-entusiaster en ny destinasjon å besøke – midt i Gjerstadskogen i Aust-Agder.
Trehyttene3
Om Trehyttene
– To tretopphytter, Kråkeslottet og Gjøkeredet til utleie med plass til åtte overnattingsgjester.
– Naturopplevelse for liten og stor i tretoppene i Gjerstadskogen
– Bo syv meter over bakken, sovne og våkne til naturens lyder

For mer informasjon om priser og booking, besøk trehyttene.no
Trehyttene4
Trehyttene6