Strandgata i Risør har de senere årene vokst fram til å bli en restaurantgate som flere og flere får øynene opp for. Fordelt på noen få hundre meter ligger seks utesteder helt ute på bryggekanten ved gjestehavna. Her er noen av dem:

Pir 1

Uterestauranten som får tilreisende til å sperre opp øynene og lure på om de virkelig er i Norge! Det er noe med Pir1 som får deg til å føle at du er på langt sydligere breddegrader. Kanskje er det utsikten, oliventrærne eller den iskalde San Miguelen? Godt med varmelamper gjør at den kan holde åpent fra 1. mai til september.

Spise4

Kast Loss

Restaurant Kast Loss åpnet 16. mai 1986 og er i dag en av Sørlandets mest kjente restauranter. Kast Loss er mest kjent for sin sjømat og mange tar turen hit kun for å spise stedets fisk- og skalldyrsuppe. Restauranten har også en stor samling av cognac med edle dråper fra så tidlig som midten av 1800-tallet.Peterhead

 

Peterhead Bar En av landets flotteste, klassiske barer. Baren åpnet i 1996 og har et typisk britisk interiør, med en mengde detaljer.

Baren er kjent for sitt store utvalg av øl. Mange av dem er tappet fra et egendesignet tappeanlegg som er unikt for Peterhead.