Etter ett år med Labb og snute kan Gry Pedersen fortelle at det blir stadig flere forskjellige husdyr i Risør.

– Da jeg startet opp, var det stort sett bare katter og hunder i byen. Men nå har jeg måttet ta inn fôr og utstyr til både fisk, gnagere og reptiler, forteller dyreelskeren. I hyllene hennes kan selv den mest kresne rasekatt finne sitt favorittfôr, og selvsagt har Gry smaksgaranti på varene.

 

Lag adventskalender
– Kjæredyrene våre blir som familiemedlemmer. De fleste har lyst til at også dyrene skal kose se litt ekstra i jula, og mange lager en liten adventskalender med godterier og utstyr, sier Gry. – Men dyr skal IKKE skal ha godterier som er beregnet på mennesker. Ting som sjokolade, rosiner og druer er veldig giftige for hunder, og avokado, selv i små biter kan ta livet av fugler.
Hos Labb og snute finner du et stort utvalg av godkjent julesnacks og gavetips til firbente og fjærkledte. Hva med et kraftig LED-lys til å feste på hundehalsbåndet, som gir økt sikkerhet på gåturen? En tyggeleke eller en lekemus med kattemynte? Stikk innom i Strandgata for en hyggelig prat og personlig service!

fuglejulemat5PerOgKariFiles

Husk fuglene med smulene
Det har blitt kaldt og det er viktig å huske på småfuglene. De trenger masse energi hver dag for å holde varmen. Å lage egen fuglemat er en koselig aktivitet for hele familien, og det blir mye finere enn de ferdigkjøpte meisebollene. Hos Gry får du kjøpt fuglefrø i løsvekt, til 5,90 kroner kiloen!
Du trenger:
• Delfiafett (kokosfett)
• Fuglefrø (Solsikkefrø, nøtter, rosiner etc.)
• Pepperkakeformer
• Ståltråd

Slik gjør du:
• Smelt delfia over lav varme
• Bland inn fuglefrø
• Fyll formene

Det er lurt å vente litt til fettet ikke er så rennende, men litt fett kommer til å renne ut nederst.
Lag små hull med en trepinne e.l. Sett brettet til avkjøling ute. Nå som det er kaldt, blir de raskt harde og det enkelt å få de ut av formene. Heng opp i busker og trær!

Romslig enebolig på Solsiden – ingen boplikt
Fuglehus fra kr … hos Labb og snute

DSC_0090