Kunst og Kultur

I over 30 år har Risør satset på kunst og kultur. De var blant de første småbyene som fikk eget kulturhus og det var spesielt at en liten by som Risør hadde en så tydelig kunst- og kulturprofil. Det er lokal kompetanse og en positiv holdning til kreativitet i byen og kommunen som gir grunnlag for den bevisste satsingen for å skape et godt kunst og kulturmiljø.
Mange av innbyggerne er i dag sysselsatt i kreative næringer, og samarbeidet mellom kunst, kultur og næring har gitt grunnlag for nye spennende produkter.Risør har tro på at nytenking, forandring og omstilling vil være viktig i framtiden, og det gir grunnlag for nye kultur- og næringsprosjekter. Samtidig gir kreativiteten Risør en stedsprofil og er en drivkraft for å realisere drømmen om det gode liv for hver enkelt.Risør ble kåret til Norges kulturkommune i 2015 og er hvert år vertskap for flere internasjonale festivaler.

Risør har 3 store festivaler av internasjonal klasse

I 1991 ble Risør Kammermusikkfest etablert med følgende målsetning: «Risør kammermusikkfest er en ideell stiftelse som har til formål å arrangere en årlig Kammermusikkfest, der det skal presenteres så vel sentral klassisk musikk som nyere repertoar. Det skal tilstrebes å finne fram til musikere – både norske og utenlandske – som holder et anerkjent høyt kunstnerisk nivå, eller som har dokumentert et uomtvistelig talent.»
Villvin Kunsthåndverkmarked er landets største og mest spennende mønstring av kunsthåndverk. De lover en inspirerende fest i form, farge og frodighet når mer enn 100 profesjonelle kunsthåndverkere fra Danmark, Sverige, Finland og Norge samles på torget og rundt Risørs vakre indre havn. Her presenteres og selges unike arbeider i keramikk, glass, tekstil, metall, lær, tre, papir og pilflett. Det vil bli underholdning, barneverksted og mye mer.Enten du er båteier eller en av de mange som nyter kystlivet og kystkultur, er Risør Trebåtfestival noe å vurdere når du legger planer for sommeren. Festivalen er blant de aller viktigste og populære kystkultur-arrangementer i Europa, som viser frem tradisjonelle trebåter.I april arrangeres Kulturnatt i tillegg til en rekke andre arrangementer spredt utover hele året. Visit Risør på Facebook og Instagram for løpende oppdateringer.