Jonas Alaska kommer, kommer du? Hvis du bare skal besøke oss en gang i vår, er dette helgen du skal satse på. Fredagen byr blant annet på operasang i vannkanten, poesinachspiel og konsert Jonas Alaska. Og dagen etter spiller han igjen på Torvet, når sentrum forvandles til et yrende vårmarked med lokale kunstnere, håndverkstradisjoner og kortreiste lekkerbiskner.
jonasalaska

Kulturnatt. Smak litt på navnet. Et løfte om en rekke begivenheter innenfor musikk, litteratur og kulturliv som vil vare langt inn i de små timer. I år fyller denne innholdsmettede kvelden ti år, og programmet viser at arrangørene har lagt inn et ekstra jubileumsgear.

Her kan du laste ned hele programmet for Kulturnatt

– Tanken bak Kulturnatt har vært at kvelden skal være så spekket med opplevelser at det ikke er meningen at du skal få med deg alle. Det viser frem et utrolig mangfold i en liten by, der man kanskje ikke er vant til å lide valgets kval, forteller kultursjef Jorunn Bøe.
Shopping8
Gjensyn med nabo’n
Det er Kulturenheten i Risør som arrangerer Kulturnatt i samarbeid med lokale krefter og ildsjeler. Da Risør kommune ble kåret til Årets kulturkommune 2015, trakk juryen frem den store innsatsen fra frivillige lag og foreninger. Og når det er snakk om å bidra til denne magiske kvelden er ingen vonde å be. – For noen år siden hadde vi et arrangement som vi kalte «Den gjestfrie nabo», der noen innbyggere åpnet husene sine i sentrum for besøk. Der fikk vi alt fra små konserter til de historiske fortellingene bak hjemmene deres, forteller Bøe. Og i en by så rik på historie som seilskutebyen Risør, ligger det stoff nok til hele romaner gjemt blant de historiske trehusene.  Ofte overgår virkeligheten fiksjonen. – Folk snakker om «Den gjestfrie naboen» fremdeles. Derfor har vi jobbet med et lignende konsept. I år blir det kaffebesøk og innblikk i liv som speiler husets historie. røper Bøe.

 

Ballonger
Operahøydepunkt
Andre høydepunkter hun trekker frem, er jazzklubbens store konsert med «The Real Ones» fra Bergen. I Risør Kunstpark kan du bli bedre kjent med forfatter Vigdis Hjorth, og byens egen Mari Nymoen Nilsen. – Og sist, men ikke minst, er vi strålende fornøyde med endelig å ha fått booket operasangerne Jens Erik Aasbø og Elisabeth Teige til denne spesielle kvelden. De skal synge på Stranden. Det blir et stemningsfullt høydepunkt som setter prikken over i’en på et allerede stjernespekket program, sier Bøe