Glattskurte svaberg. En uendelig horisont. Et ærverdig fyrtårn som kneiser ytterst i havgapet, der lampene er tent og bordene står dekket til fest. På Stangholmen fyr får du en romantisk og enestående ramme rundt bryllupet som vil gjøre dagen til et minne for livet.

Dag og Mona Eikeland eier og driver Risør Hotel, og restauranten ute på fyret. Med årelang erfaring og sitt brede kontaktnett kan de tilby en unik totalpakke til sine brudepar, som inkluderer alt fra overnatting for gjestene, bespisning og båttur med Risør II til dans ut i de sene nattetimer.

Stangholmen10

Meny etter ønske Kjøkkenet kan tilby en allsidig meny tilpasset både smaksløker og budsjett. – Jeg elsker å servere mat fra havet, men det er selvsagt brudeparet som bestemmer. Folk er forskjellige, og vi setter vår ære i å tilpasse oss de forskjellige ønskene, forteller ekteparet. Planleggingen begynner alltid med et møte sammen med de forlovede, for å få tankespillet i gang og å komme på riktig spor.

To familier – Vi anbefaler gjerne folk å sette av hele helgen til bryllupet. Da begynner man med en uformell og hyggelig sammenkomst i peisestuen på hotellet på fredagen. Et bryllup handler jo om at det er to familier som skal bli litt bedre kjent, men programmet er veldig tett på selve bryllupsdagen. Da er det greit å ha gjort unna den første hilserunden, smiler Dag. – Det er også mange som velger å avrunde det hele med en felles brunsj på hotellets store terrasse på søndag formiddag

Stangholmen_fyr

Kanonjolle og salutt
Den nye steinmoloen ute på Stangholmen sikrer at bryllupsgjestene kommer trygt i land, selv om det skulle bli ruskevær. Inne på fyret er det plass til å dekke til omkring 70 gjester. Hvis det er snakk om et større bryllup, setter de opp telt på brygga, der de kan dekke opp til 130. – Noe som gjør opplevelsen hos oss ekstra spesiell, er at vi har en avtale med den historiske kanonjolla, forteller Dag. – Når bruden kommer seilende fulgt av mannskapet i full mundur og de fyrer av sin salutt, er rammen virkelig satt rundt en flott dag. Da danker vi ut selveste Brudeferden i Hardanger, smiler han.

Stangholmen9