Festivaler & Arrangementer

Kulturnatt i Risør er et årlig arrangement i slutten av april som ønsker å gi byens befolkning og tilreisende en opplevelse av det kulturelle mangfoldet. skjermbilde-2016-11-29-kl-10-57-43

 

Kulturnatt i Risør – Facebook

I 1991 ble Risør kammermusikkfest etablert med følgende målsetning :

”Risør kammermusikkfest er en ideell stiftelse som har til formål å arrangere en årlig Kammermusikkfest, der det skal presenteres så vel sentral klassisk musikk som nyere repertoar. Det skal tilstrebes å finne fram til musikere – både norske og utenlandske – som holder et anerkjent høyt kunstnerisk nivå, eller som har dokumentert et uomtvistelig talent. Kammermusikkfesten skal være et nasjonalt og internasjonalt forum for kammermusikk og skal også stimulere musikk-og kulturlivet i Risør og regionen.” skjermbilde-2016-11-28-kl-23-58-17

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen Mette-Marit er den høye beskytter av festivalen.  

Kammermusikkfest – Nettsted

Kammermusikkfest – Facebook

Villvin Kunsthåndverkmarked er landets største og mest spennende mønstring av høykvalitets kunsthåndverk. Vi lover en inspirerende fest i form, farge og frodighet når mer enn 100 profesjonelle kunsthåndverkere fra Danmark, Sverige og Norge samles på torget og rundt Risørs vakre indre havn. Her presenteres og selges unike arbeider i keramikk, glass, tekstil, metall, lær, tre, papir og pilflett. Det vil bli underholdning, barneverksted, utdeling av Sparebanken Sør – prisen og mye mer!
314978_124161821027429_464177091_n

Villvin – Nettsted

Villvin – Facebook

 

Enten du er båteier eller er en av de mange som elsker kystlivets gleder er Risør Trebåtfestival en selvfølge når sommeren skal planlegges. Få kystkulturopplevelser i Europa kan måle seg i popularitet med dette tradisjonsrike arrangementet.
Tusener av gjester besøker Risør og festivalen en helt spesiell langhelg i august for å ta del i en meny som kun serveres her: verdens vakreste båter, demonstrasjoner og utstillere i håndverksgata, små og store konserter med lokale, nasjonale og internasjonale artister, sjørøvertokt, familieforestilling, egen Barn -og unges Trebåtfestival samt sydende liv, shantyer og gjøgling i gatene.
Til syvende og sist feirer vi båtene, og variasjonen vil ingen ende ta. Elegante motorbåter. Innbydende sjekter. Seilbåter og skuter. Dampbåter. Arven fra vikingtiden. Redningsskøyter og restaurerte nyttefartøy. treebat

 

Trebåtfestivalen – Nettsted

Trebåtfestival – Facebook

Risør Festuke er en av Risørs fire store nasjonale og internasjonale festivaler og arrangeres hvert år i høstferien (uke 40). Gjennom 10 dager fra 29/9 – 8/10 2017 vil viigjen ha fokus på aktiv høstferie med idrett, kultur og handel i Risør, den hvite by ved Skagerrak.

Risør Festuke har som formål å skape ulike kultur-, sports- og handelsaktiviteter i det historiske sentrum i Risør by på en ellers stille tid av året.festuke

Risør Festuke – Nettsted

Risør Festuke – Facebook

Velkommen til Jul i den hvite by. Det kommer mange flotte tilbud i butikkene og deilige retter hos spisestedene. Spennende og begivenhetsrike arrangementer og opplevelser finner du i programmet som starter 26.november – 31.desember. skjermbilde-2016-11-29-kl-11-06-00

Programoversikt – Nettsted

Jul i den hvite by – Facebook

Lag, foreninger og andre stiftelser

Kontaktperson: Anna Stina Næss (kultnaess@gmail.com)

Tilbyr timebasert/oppdragsbasert konsulentoppdrag.
Har erfaring innen:
Søknadsskriving, budsjettering og reaserch.
Ideutvikling.
Kartlegging av ideen din for å avdekke hvordan du kan nå målet.
Markedsføring, strategier knyttet til pr, sosiale medier og profilering.
Pressemeldinger i forbindelse med arrangementer.
Arrangementsplanlegging.
Festivalarbeid.
Stedsutvikling.
Privatskoleetablering.
Utsmykningskonsulent.
Undervisning.
Styreverv.
Kundegruppene kan være lokale, regionale eller nasjonale firma.
Ta kontakt for en uforpliktene prat.
Registrert i Brønnøysund: Konsulenttjenester innen bedriftsrådgivning og annen administrativ rådgivning, PR, informasjon og kommunikasjonstjenester, undervisning, selvstendig kunstnerisk virksomhet og underholdningsvirksomhet.
Organisasjonsnummer 984 087 489

Semesteravgift. ( 12 klasser pr semester ) innbetales i sept og jan.

800,- pr kurs.

Timeplan.

Tirsdager :
14.30-15.30. jazz/moderne 13+ Øvet
15.30-16.30 youtube/showdans 8-12 år
17.00-18.00 youtube/showdans 8-12 år

Fredager:
14.30-15.30: kompaniet 9-12 år
15.30-16.30 : kompaniet 13+
( man må danse noe mer en denne time for å kunne være med i kompaniet

Kontaktperson: Arne Juell Myklebust (arneju@online.no)

Les om oss på Facebook: https://www.facebook.com/risorfolkeakademi/

Folkeakademiet Risør arbeider for å fremme et allsidig kulturliv i kommunen, for eksempel ved å arrangere foredrag og konserter. Folkeakademiet samarbeider med foreninger og lag  for å gi folk inspirasjon gjennom gode kulturopplevelser og muligheter for å delta i debatt og utvikling av samfunnet.

Velkommen til HLF Arendal og omegn, et av 200 lokallag i HLF (Hørselshemmedes Landsforbund). HLF Arendal og Omegn ivaretar over 1600 HLF-medlemmer i Aust-Agder.

HLF Arendal og Omegn betjener litt over 1500 medlemmer og har sine medlemsmøter i Arendal, for tiden i lokalene til Kuben-Eydehavn, Nesgata 13, 4810 Eydehavn.

HLF Aust Agder – Facebook

Vi ønsker å hjelpe deg som vil litt mer med treninga di til å nå dine mål. Du trenger ikke å være sterk, eller kunne noe om det du ønsker å lære for å starte hos oss, det er jo det vi er her for å hjelpe deg med.

Nettsted – Risør Kraftsport

Kystlaget Øster Riisøer tar vare på den lokale kystkulturen og arrangerer kurs i alt fra lokale mattradisjoner til prambygging.

Facebook – Risør Kystlag

Risør Fotball klubb – RFK

Historie:

Risør Fotballklubb feiret i 2011 85-årsjubileum. Det var 18.april 1926 at RFK ble offisielt stiftet av Fritz Hermansen og Erling Johansen etter idé fra førstnevnte. Ønsket var at klubben skulle hete “Spark”, men dette kom ikke gjennom hos fotballmyndighetene. Begrunnelsen for avslaget var fotball spilles, ikke sparkes.

Risør Fotballklubb hadde imidlertid en forgjenger. Det startet faktisk allerede i 1910, for ett år tidligere hadde Risør Skøiteklubb blitt startet i Risør. Lite snø resulterte i få skøyteløp og skirenn. Derfor ble Risør Skøiteklubb omdannet til Risør Idrettsforening, der det skulle spilles fotball om sommeren og ski og skøyter på vinterstid. Det var med andre ord i 1910 fotballen ble etablert i Den hvite by ved Skagerak. Den gangen spilte man i gul- og rødstripete drakter – nå er klubbens farger grønn overdel, hvit shorts og enten hvite eller grønne strømper.

I 2017 åpnet klubben det nye idrettsanlegget med ny kunstgressbane og oppgradert stadion med blant annet stoler og kiosk. Risør fikk også sin offesielle fotballåt “Heia Risør (Hvem er best? Jo, det er RFK)

Risør Kystkultursenter har som målsetting å samle, formidle og bevare kommunens båt og skipsbygger historie med utgangspunkt i båtbyggeriene på Moen. Kystkultursenteret har også et spesielt ansvar for båtbyggerfaget og håndtverkstradisjonen.

Risør Kystkultursenter

Informasjon om Verneforeningen kommer