Festivaler og større arrangementer. Andre aktiviteter, se "Skjer i Risør"

Kulturnatt i Risør er et årlig arrangement i slutten av april som ønsker å gi byens befolkning og tilreisende en opplevelse av det kulturelle mangfoldet.

Kulturnatt i Risør – Facebook

Risør kammermusikkfest er en ideell stiftelse som har til formål å arrangere en årlig Kammermusikkfest, der det skal presenteres så vel sentral klassisk musikk som nyere repertoar. Det skal tilstrebes å finne fram til musikere – både norske og utenlandske – som holder et anerkjent høyt kunstnerisk nivå, eller som har dokumentert et uomtvistelig talent. Kammermusikkfesten skal være et nasjonalt og internasjonalt forum for kammermusikk og skal også stimulere musikk-og kulturlivet i Risør og regionen.skjermbilde-2016-11-28-kl-23-58-17

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen Mette-Marit er den høye beskytter av festivalen.

Kammermusikkfest – Nettsted

Kammermusikkfest – Facebook

Villvin Kunsthåndverkmarked er landets største og mest spennende mønstring av høykvalitets kunsthåndverk. Vi lover en inspirerende fest i form, farge og frodighet når mer enn 100 profesjonelle kunsthåndverkere fra Danmark, Sverige og Norge samles på torget og rundt Risørs vakre indre havn. Her presenteres og selges unike arbeider i keramikk, glass, tekstil, metall, lær, tre, papir og pilflett. Det vil bli underholdning, barneverksted, utdeling av Sparebanken Sør – prisen og mye mer!
314978_124161821027429_464177091_n

Villvin – Nettsted

Villvin – Facebook

Enten du er båteier eller er en av de mange som elsker kystlivets gleder er Risør Trebåtfestival en selvfølge når sommeren skal planlegges. Få kystkulturopplevelser i Europa kan måle seg i popularitet med dette tradisjonsrike arrangementet.
Tusener av gjester besøker Risør og festivalen en helt spesiell langhelg i august for å ta del i en meny som kun serveres her: verdens vakreste båter, demonstrasjoner og utstillere i håndverksgata, små og store konserter med lokale, nasjonale og internasjonale artister, sjørøvertokt, familieforestilling, egen Barn -og unges Trebåtfestival samt sydende liv, shantyer og gjøgling i gatene.
Til syvende og sist feirer vi båtene, og variasjonen vil ingen ende ta. Elegante motorbåter. Innbydende sjekter. Seilbåter og skuter. Dampbåter. Arven fra vikingtiden. Redningsskøyter og restaurerte nyttefartøy. treebat

 

Trebåtfestivalen – Nettsted

Trebåtfestival – Facebook

Velkommen til Jul i Den Hvite By.

Stemningsfullt og vakkert i en av Europas best bevarte trehusbyer.

 Nettsted: Hva skjer i Risør 

 Facebook: visitrisor 

Facebook: Risorby

Lag, foreninger, organisasjoner og stiftelser

Folkeakademiet Risør arbeider for å fremme et allsidig kulturliv i kommunen, for eksempel ved å arrangere foredrag og konserter. Folkeakademiet samarbeider med foreninger og lag  for å gi folk inspirasjon gjennom gode kulturopplevelser og muligheter for å delta i debatt og utvikling av samfunnet.

Kontaktperson: Arne Juell Myklebust (arneju@online.no)

Les om oss på Facebook: https://www.facebook.com/risorfolkeakademi/

HLF Risør, Gjerstad, Vegårshei og Tvedestrand, et av 200 lokallag i HLF (Hørselshemmedes Landsforbund) og ivaretar HLF-medlemmer i Østre del av Agder.

Vi betjener over 1500 medlemmer.

HLF Aust Agder – Facebook

Kiwanis Risør konsentrerer sin innsats på områder i lokalsamfunnet der stat og kommune av ulike grunner ikke kan gi den nødvendige menneskelige og økonomiske støtte. Vi holder til i eget klubbhus i Caspersens vei, lokalet leies ut på forespørsel.

Facebook – Kiwanis Risør

telefon: 926 85 450
Kystlaget Øster Riisøer tar vare på den lokale kystkulturen og arrangerer kurs i alt fra lokale mattradisjoner til prambygging.

Facebook – Risør Kystlag

Lions møter behov til lokalsamfunn i hele verden.

Nettsted: http: www.lions.no

Kontakt: Thomas Juell Telefon: 402 28 848.

Risør Kystkultursenter har som målsetting å samle, formidle og bevare kommunens båt og skipsbygger historie med utgangspunkt i båtbyggeriene på Moen. Kystkultursenteret har også et spesielt ansvar for båtbyggerfaget og håndtverkstradisjonen.

Risør Kystkultursenter

Musikkorps med allsidig funksjon, fra musicals, gatemarsjer, julemusikk, storband- og swingmusikk, viser og alt som kan spilles med korpsets besetning.

Facebook: https://www.facebook.com/groups/33935609652/about/

Kontakt: Hans Ellef Høye, Telefon: 975 03 412 eller Lauritz Paulsen, telefon: 913 05 245