Festivaler og større arrangementer. Andre aktiviteter, se "Skjer i Risør"

Kulturnatt i Risør er et årlig arrangement i slutten av april som ønsker å gi byens befolkning og tilreisende en opplevelse av det kulturelle mangfoldet.

Kulturnatt i Risør – Facebook

Risør kammermusikkfest er en ideell stiftelse som har til formål å arrangere en årlig Kammermusikkfest, der det skal presenteres så vel sentral klassisk musikk som nyere repertoar. Det skal tilstrebes å finne fram til musikere – både norske og utenlandske – som holder et anerkjent høyt kunstnerisk nivå, eller som har dokumentert et uomtvistelig talent. Kammermusikkfesten skal være et nasjonalt og internasjonalt forum for kammermusikk og skal også stimulere musikk-og kulturlivet i Risør og regionen.skjermbilde-2016-11-28-kl-23-58-17

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen Mette-Marit er den høye beskytter av festivalen.

Kammermusikkfest – Nettsted

Kammermusikkfest – Facebook

Villvin Kunsthåndverkmarked er landets største og mest spennende mønstring av høykvalitets kunsthåndverk. Vi lover en inspirerende fest i form, farge og frodighet når mer enn 100 profesjonelle kunsthåndverkere fra Danmark, Sverige og Norge samles på torget og rundt Risørs vakre indre havn. Her presenteres og selges unike arbeider i keramikk, glass, tekstil, metall, lær, tre, papir og pilflett. Det vil bli underholdning, barneverksted, utdeling av Sparebanken Sør – prisen og mye mer!
314978_124161821027429_464177091_n

Villvin – Nettsted

Villvin – Facebook

Enten du er båteier eller er en av de mange som elsker kystlivets gleder er Risør Trebåtfestival en selvfølge når sommeren skal planlegges. Få kystkulturopplevelser i Europa kan måle seg i popularitet med dette tradisjonsrike arrangementet.
Tusener av gjester besøker Risør og festivalen en helt spesiell langhelg i august for å ta del i en meny som kun serveres her: verdens vakreste båter, demonstrasjoner og utstillere i håndverksgata, små og store konserter med lokale, nasjonale og internasjonale artister, sjørøvertokt, familieforestilling, egen Barn -og unges Trebåtfestival samt sydende liv, shantyer og gjøgling i gatene.
Til syvende og sist feirer vi båtene, og variasjonen vil ingen ende ta. Elegante motorbåter. Innbydende sjekter. Seilbåter og skuter. Dampbåter. Arven fra vikingtiden. Redningsskøyter og restaurerte nyttefartøy. treebat

 

Trebåtfestivalen – Nettsted

Trebåtfestival – Facebook

Risør Festuke er en av Risørs fire store nasjonale og internasjonale festivaler og arrangeres hvert år i høstferien, uke 40. Gjennom 10 dager er det fokus på aktiv høstferie med idrett, kultur og handel i Risør, den hvite by ved Skagerrak.

Risør Festuke har som formål å skape ulike kultur-, sports- og handelsaktiviteter i det historiske sentrum i Risør by på en ellers stille tid av året.festuke

Risør Festuke – Nettsted

Risør Festuke – Facebook

Velkommen til Jul i Den Hvite By.

Stemningsfullt og vakkert i en av Europas best bevarte trehusbyer.

 Nettsted: Hva skjer i Risør 

 Facebook: visitrisor 

Facebook: Risorby

Lag, foreninger, organisasjoner og stiftelser

Har du lyst til å lære dans? Kontakt Deans Dansestudio.

Telefon: 938 82 050

Facebook: Deans Dansestudio

Folkeakademiet Risør arbeider for å fremme et allsidig kulturliv i kommunen, for eksempel ved å arrangere foredrag og konserter. Folkeakademiet samarbeider med foreninger og lag  for å gi folk inspirasjon gjennom gode kulturopplevelser og muligheter for å delta i debatt og utvikling av samfunnet.

Kontaktperson: Arne Juell Myklebust (arneju@online.no)

Les om oss på Facebook: https://www.facebook.com/risorfolkeakademi/

HLF Risør, Gjerstad, Vegårshei og Tvedestrand, et av 200 lokallag i HLF (Hørselshemmedes Landsforbund) og ivaretar HLF-medlemmer i Østre del av Agder.

Vi betjener over 1500 medlemmer.

HLF Aust Agder – Facebook

Vi ønsker å hjelpe deg som vil litt mer med treninga di til å nå dine mål. Du trenger ikke å være sterk, eller kunne noe om det du ønsker å lære for å starte hos oss, det er jo det vi er her for å hjelpe deg med.

Nettsted – Risør Kraftsport

Kystlaget Øster Riisøer tar vare på den lokale kystkulturen og arrangerer kurs i alt fra lokale mattradisjoner til prambygging.

Facebook – Risør Kystlag

Lions møter behov til lokalsamfunn i hele verden.

Nettsted: http: www.lions.no

Kontakt: Thomas Juell Telefon: 402 28 848.

Risør Fotball klubb – RFK

Historie:

Risør Fotballklubb ble stiftet 18.april 1926  av Fritz Hermansen og Erling Johansen etter idé fra førstnevnte. Ønsket var at klubben skulle hete “Spark”, men dette kom ikke gjennom hos fotballmyndighetene. Begrunnelsen for avslaget var fotball spilles, ikke sparkes.

Risør Fotballklubb hadde imidlertid en forgjenger. Det startet faktisk allerede i 1910, for ett år tidligere hadde Risør Skøiteklubb blitt startet i Risør. Lite snø resulterte i få skøyteløp og skirenn. Derfor ble Risør Skøiteklubb omdannet til Risør Idrettsforening, der det skulle spilles fotball om sommeren og ski og skøyter på vinterstid. Det var med andre ord i 1910 fotballen ble etablert i Den hvite by ved Skagerak. Den gangen spilte man i gul- og rødstripete drakter – nå er klubbens farger grønn overdel, hvit shorts og enten hvite eller grønne strømper.

I 2017 åpnet klubben det nye idrettsanlegget med ny kunstgressbane og oppgradert stadion med blant annet stoler og kiosk. Risør fikk også sin offesielle fotballåt “Heia Risør (Hvem er best? Jo, det er RFK).

Facebook:Risørfotballklubb

Risør Kystkultursenter har som målsetting å samle, formidle og bevare kommunens båt og skipsbygger historie med utgangspunkt i båtbyggeriene på Moen. Kystkultursenteret har også et spesielt ansvar for båtbyggerfaget og håndtverkstradisjonen.

Risør Kystkultursenter

Musikkorps med allsidig funksjon, fra musicals, gatemarsjer, julemusikk, storband- og swingmusikk, viser og alt som kan spilles med korpsets besetning.

Facebook: https://www.facebook.com/groups/33935609652/about/

Kontakt: Hans Ellef Høye, Telefon: 975 03 412 eller Lauritz Paulsen, telefon: 913 05 245