Oosterrijsen Brewing Company. Navnet spiller på det gamle navnet som hollenderne ga Risør under seilskutetiden. Bryggeriet som skal etablere seg i Havnegata, midt i hjertet av byens historiske sentrum, har vært under oppseiling i over et år allerede. Men det ikke alle vet, er at slaget om Risørs eget bryggeri står i morgen.

Allerede i sommer kan du nyte lokalt brygg på utestedene i Risør. Gyldne dråper med en historie som ærer håndverkstradisjoner som går 300 år tilbake i tid. Gründerne har invitert hele byen til å være med og bli medeiere i denne enestående satsningen. Men dersom man ikke når målet om finansiering gjennom såkalt crowd-funding (spleiselag fra småinvestorer og entusiaster) innen utløpet av onsdag 11. mai, blir det for sent å sette i gang å lage produktet som skal ut til forbrukerne. Det blir ikke noe Risør-øl i tankene i år. Så hvis du noen gang har hatt lyst til å smake på produktet til Oosterrijsen, hvis du noen gang har tenkt at dette bryggeriet er en god idé, så er det nå du skal være med og bidra. Ved å ta ansvar for å bli med på å bygge opp lokalt næringsliv og å skape en spennende attraksjon i egen by. Bryggeriet vil øke attraktiviteten for Risør både som reiselivsdestinasjon og som merkevare. Det vil bli en destinasjon som ølentusiaster vil valfarte til, et unikt vindu (bokstavelig talt) midt i hjertet av sentrum som viser håndverkstradisjoner og gründervirksomhet på sitt mest solide.

Med den hemmelige hagen som bakteppe, det historiske Hollenderskjæret og den ombygde, spektakulære Hollendergården, har Oosterrijsen Brewery Company alle forutsetninger for å sette Risør på kartet – ikke bare i Norge men også internasjonalt med sin planlagte eksport langs de historiske seilskuteforbindelsene.

Last ned tegningsinnbydelsen her
Les mer om forretningsplanen til Oosterrijsen her
Les aksjonærvedtektene her

Gründerne er like ved å nå målet. Det at du engasjerer deg, kan bli det som utgjør forskjellen mellom deres være, og ikke være. En eierandel eller to virker ikke mye i seg selv, men sammen med mange andre blir man et viktig bidrag. I morgen blir bryggeriets skjebne avgjort. Og din aksje kan være det som er med og tipper vektskålen. Det er opp til deg.

For å bli medeier fyller du inn tegningsinnbydelsen over og sender til post@oosterrijsen.no før onsdag 11. mai.

Bildene i saken er fra omvisningen da gründernde Thomas Göetz og Andrew Windtwood åpnet dørene inn til Havnegata lørdag 7. mai. Mange nysgjerrige tok turen innom for å høre om planene og å signere tegningsblanketten som gjør dem til medeiere i Oosterrijsen.
Oosterrijsen4
Oosterrijsen3Oosterrijsen1