Da Knut Dahl-Paulsen (69) skulle ta skrittet å flytte fra rekkehuset sitt til noe mer lettstelt, var valget enkelt. I desember står den nye leilighetene hans i Almelunden boligsameie ferdig. Da vil han ha tøffelavstand til båten, og hele Risørskjærgården som nærmeste nabo.

– Jeg har alltid synes at Buvika har vært et veldig fascinerende område, sier Knut Dahl-Paulsen. Vi møter ham på bryggekanten til lyden av måkeskrik og bølgeskvulp, bare få meter fra det som skal bli hans nye hjem. Flittige bygningsarbeidere er i ferd med å forvandle den lave industribygningen til ti toppmoderne livsløpsleiligheter, med vakker utsikt mot innseilingen til Risør.

Buvikveien 22 Veranda perspektiv 01

Musikk og båtliv – Her får jeg nærheten både til havet og til det unike friområdet i Urheia. Som pensjonist kan du ikke få det bedre, skryter han. Etter å ha kommet til Risør som assurandør i 1975, ble han likeså godt bare værende. – Byen har så mange tilbud. Blant annet byr den på et utrolig velutviklet musikkliv, som jeg som ivrig amatør har stor glede av. Dahl-Paulsen deler helst tiden sin mellom båtliv og fiske, og kulturliv som sanger i Motettkoret. – I det siste har vi oppnådd en flott samklang under den ikke ukjente dirigenten Tor Morten Halvorsen, og nå regnes koret som et av de fremste på Sørlandet, forteller han.

Best utenfor sesong
I juli fylles Risør av sommergjester, men den nyslåtte pensjonisten synes mulighetene for det gode liv er enda større utenfor sesong. – På sommeren må du jo slåss om plassen med andre på fiskebåene, ler han. Og bare tenk på høstens hummerfiske! Vi er en gjeng med et godt miljø som legger utpå og forteller hverandre gode fiskeskrøner om fangsten når vi kommer til land.

Midt i smørøyet
Utbyggeren av Almelunden Boligsameie har lagt vekt på at leilighetene skal være et sted man bor hele året, men det samtidig er enkelt å reise bort uten bekymringer. – Risør ligger midt i smørøyet mellom flyplassene på Kjevik og Torp. Det er et fantastisk utgangspunkt for utfart, sier Dahl-Paulsen fornøyd.
– Og så er det ikke akkurat noen ulempe at Sørlandskysten er det mest solfylte området i Norge, myser han mot vårsola. Om noen uker kaster han krykkene. Da venter nye turer med sjarken Bailey Elise, oppkalt etter to av barnebarna. Og så er det bare noen få måneder til han kan begynne det gode livet i Almelunden.