Kjøper du et Embla-smykke, kjøper du ikke bare et stykke håndverkskunst med røtter langt tilbake i norsk historie. Du kjøper også et lite stykke Risør.
Historien om smykkeverkstedet Embla er historien om ni deltakere som møttes på et AMO-kurs i 1992, og lærte seg gullsmedfaget. Ingen av dem hadde noen erfaring fra tidligere. Det de hadde felles var et blikk, øyne for skjønnhet og et genuint ønske om å skape sin egen arbeidsplass.
I år feirer to av damene fra oppstarten 20 års-jubileum i butikken i Storgata.

DSC_0475
Designikon

– «Fam» var en av de første smykkeseriene vi laget, og den har vært populær i alle årene vi har drevet, sier designansvarlig Asta Gautland Andersen og viser frem et karakteristisk smykke som må kunne kalles et designikon på Sørlandskysten. Andre former som observante smykkeelskere vil kunne gjenkjenne er de blanke fiskeslukene, hjertene og blomstene.

Med sans for det enestående
– Designet er blitt til i havgapet med inspirasjon fra skjærgården, havet og naturen, forteller Asta.  De lett gjenkjennelige emaljekreasjonene er blitt populære langt utenfor regionen, og flere tusen Embla-smykker finner årlig nye eiere over hele landet.
– Vi følger med på trendene og fornyer oss stadig selv om det ikke er noe hemmelighet at vi har siktet oss inn mot et nisjemarked som verdsetter kunsthåndverkstradisjoner, sier Asta. Kjedene, ringene og øredobbene i Embla-kolleksjonen blir nemlig håndlaget i verkstedet på bakrommet i butikken. Alle som ett, er smykkene unike.
– Akkurat som kvinnene som bruker dem, smiler Asta.

EmblaFam

Designikonet Fam i sølv og emalje finnes i flere farger, som kjede, ring og øredobber.
Anheng som vist kr. 1065,-

EMBLA SMYKKEVERKSTED
www.embladesign.no
Storgata 9
Tlf: 37 15 30 19